Cloud Ready

Home » Servisi » Cloud Ready

Cloud Ready – preinstalirani serveri

Cloud Ready severi su zapravo preinstalirani serveri koji stižu sa najnovijim verzijama softvera koje možete odmah koristiti. Ovaj tip servisa je unmanaged, ali vam omogućava brz početak rada sa željenim sofverom. Naravno, iako je unmanaged, mi ćemo vam kao i do sada pomoći svuda gde možemo.

Akcija: besplatan prvi mesec tokom aprila i maja!

Uz kupon #PametanIzbor ostvarujete popust od 1366 RSD, što je mesečna pretplata osnovne konfiguracije većine CloudReady servera. Ukoliko se odlučite za jaču konfiguraciju ili drugi tip usluge, cena će biti umanjena za ovaj iznos!

ISP Manager

ISPManager je komercijalni panel za kontrolu web hostinga. Alternativa je cPanel-u, jednostavan je za korišćenje i poseduje sve najbitnije servise kao što je web server, dns, email server, mysql baza, php. Možete izabrati verziju PHP koja vam je potrebna za vaš sajt, podržane verzije su od 5.1 do 7.3. Omogućava laku instalaciju WordPress sajta korišćenjem wizarda i uzima manje resursa servera nego WHM/cPanel. Možete početi sa najmanjom konfiguracijom servera i po potrebi proširivati resurse.
Saznaj višeKupi odmah server sa ISP Manager Lite licencom već od 2.166,25 RSD/M

aaPanel

aaPanel je opensource panel koji je razvio jedan od najvećih kineskih hostera za svoje potrebe. Dostupna fork verzija panela je prevedena na engleski i u aktivnom je razvoju. Panel omogućava da postavite LEMP ili LAMP stek uz slobodu da odaberete verziju pojedinačnih servisa koja vam odgovara. Moguće je instalirati više verzija PHP-a, ali i koristiti verziju po želji na svakom pojedinačnom web sajtu. Idealan je za početnike, entuzijaste koji žele da budu deo ovog Open Source projekta i za sve one koji žele mogućnost da sami pristupe konfiguraciji servera. Trenutno je funkcionalan isključivo na CentOS sistemima.
Saznaj višeKupi odmah server sa preinstaliranim aaPanelom već od 1.366,25 RSD/M

LiteSpeed

LiteSpeed Web Server (LSWS) ima visoke performanse i malu potrošnju memorije. Dizajniran je da bude brz i skalabilan, kompatibilan je sa najčešće korišćenim Apache funkcijama. Nudi optimizaciju za najpopularnije web i e-commerce platforme i u potpunosti se integriše sa popularnim kontrolnim panelima. Brzina LiteSpeed-a varira od nekoliko puta do čak i deset puta više od Apache web servera. Pored standardne konfiguracije sa konzole, Litespeed ima i web grafičko okruženje za konfiguraciju servera, uvid u grafikon serviranja web saobraćaja, logove, podešavanje virtuelnog hosta, kompajliranje verzija PHP-a.
Saznaj višeKupi odmah server sa preinstaliranim LiteSpeed već od 1.366,25 RSD/M

Docker

Docker je aplikacija otvorenog koda koja automatizuje razvijanje aplikacija u kontejneru. Sa Dockerom, programeri brinu samo o aplikacijama koje su pokrenute unutar kontejnera, ne i o upravljanju kontejnerima. Jedna od najvećih prednosti Docker-a je to što je veoma brz. Najnovija verzija koja je dostupna zajedno sa docker-compose omogućava da odmah počnete da podižete kontejnere bez dodatnih instalacija.
Saznaj višeKupi odmah server sa preinstaliranim Dockerom već od 1.366,25 RSD/M

LAMP

LAMP je skup open source softvera koji je neophodan da bi se pokrenuo sajt/aplikacija. Skraćenica je nastala od početnih slova imena sledećeg softvera: Linux, Apache, MySQL i PHP, a ovaj stek dobijate preinstaliran izborom ovog templejta. U pitanju su najnovije verzije Apache-a, Mysql je 5.7 a PHP je 7.3.
Saznaj višeKupi odmah server sa preinstaliranim LAMP stekom već od 1.366,25 RSD/M

LEMP

LEMP je skup open source softvera koji je neophodan da bi se pokrenuo sajt/aplikacija. Skraćenica je nastala od početnih slova imena sledećeg softvera:  Linux, Nginx, MySQL i PHP, a ovaj stek dobijate preinstaliran na serveru izborom ovog paketa. Verzija Nginx-a je najnovija, Mysql je 5.7 a PHP je 7.3.
Saznaj višeKupi odmah server sa preinstaliranim LEMP stekom već od 1.366,25 RSD/M

Wordpress

Preinstaliran WordPress na vašem VPS na koji možete odmah da se logujete. URL na kome će biti instaliran WP je onaj koji je naveden prilikom naručivanja VPS. Idealna je varijanta za nekoga kome ne treba mail server na istom hostingu, već želi da ima server samo za web sajt. Server ima podešen Redis server u svrhu keširanja sajta, kao i podešen certbot tako da je pribavljanje sertifikata veoma jednostavno. Dolazi sa par preinstaliranih preporučljivih pluginova. Vaš postojeći sajt možete migrirati uz pomoć export-import alata koji WP omogućava. Za korišćenje WordPress CMS ne pružamo podršku (svakako ćemo pomoći šta možemo, ali to ovaj servis ne podrazumeva), ali vam ovaj templejt omogućava brzi start.
Saznaj višeKupi odmah server sa preinstaliranim WordPress-om već od 1.366,25 RSD/M

Wordpress Multisite

WordPress multisite je rešenje za nekog ko ima više sajtova baziranih na WordPress-u ali ne želi da instalira i održava posebne instalacije. Svaki dodatni sajt se instalira direktno iz WordPress admin dela i postaje odmah vidljiv. Svi sajtovi dele istu listu pluginova i tema a na svakom sajtu posebno podešavate šta će biti korišćeno. Instalacija ne podrazumeva kontrolni panel i mail server već je samo za sajtove. Vaš postojeći sajt možete migrirati uz pomoć export-import alata koji WP omogućava. Za korišćenje WordPress CMS-a ne pružamo podršku (svakako ćemo pomoći šta možemo, ali to ovaj servis ne podrazumeva), ali vam ovaj templejt omogućava brzi start.
Saznaj višeKupi odmah server sa preinstaliranim WordPress Multisite-om već od 1.366,25 RSD/M

Webmin

Webmin je besplatan web panel za kontrolu VPS kroz web interfejs. Omogućava kontrolu skoro svakog servisa koji možete da pokrenete na vašoj mašini. Potpuna je zamena za većinu stvari za koje bi inače trebala konzola. Idealan je za korisnike koji nisu vešti sa konzolom. Takođe, vodi računa oko update-a same mašine. Za ovaj panel ne pružamo podršku, ali vam omogućavamo jednostavnu instalaciju za početak rada.
Saznaj višeKupi odmah server sa preinstaliranim Webmin-om već od 1.366,25 RSD/M

Virtualmin

Virtualmin je dodatak webmin-a koji se koristi za kontrolu virtuelnih hostova. Omogućava da lako možete da dodate novi web sajt koji će odmah biti dostupan. Takođe možete da podešavate verzije koje želite da budu instalirane od ponuđenih servisa. Za ovaj panel ne pružamo podršku, ali vam omogućavamo jednostavnu instalaciju za početak rada.
Saznaj višeKupi odmah server sa preinstaliranim Virtualmin-om već od 1.366,25 RSD/M

ISPConfig

ISPConfig je jedan od popularnijih Open Source Hosting Control Panela za Linux servere, koji omogućava administratorima da upravljaju web sajtovima, e-mailovima, MySQL/MariaDB bazama, FTP accountima, Shell accountima i DNS zapisima putem web interfejsa. Podržava Apache i Nginx web servere i obezbeđuje različite nivoe pristupa: administrator, reseller, client i e-mail user. Pogodan za administraciju jednog ili više servera iz jednog kotrolnog panela.
Saznaj višeKupi odmah server sa preinstaliranim ISPConfig-om već od 1.366,25 RSD/M

CentOS Webpanel

CentOS Webpanel je besplatan web hosting kontrol panel dizajniran za brz i lak menadžment dedicated/VPS servera bez potrebe za koršćenjem konzole svaki put kada je potrebno nešto izmeniti. Dolazi sa preinstaliranim LAMP-om i nudi brojne opcije i karakteristike za menadžment servera. Tu su CSF Firewall-a, Backup-ova, File system lock-a, DNS menadžment, podrška za verzije php-a, Varnish cache servera itd.
Saznaj višeKupi odmah server sa preinstaliranim CWP-om već od 1.366,25 RSD/M

Nextcloud

Nextcloud je besplatna, open-source aplikacija za kreiranje i korišćenje file hosting usluga. Po funkcionalnosti ova aplikacija je slična Dropbox-u, ali open arhitektura omogućava korisnicima da imaju potpunu kontrolu nad svojim podacima. NextCloud file-ovi se čuvaju u konvencionalnim strukturama direktorijuma, dostupnim preko WebDAV-a ako je neophodno. File-ovi korisnika su enkriptovani tokom prenosa i opciono u stanju mirovanja. Moguća je sinhonizacija sa lokalnim klijentima pokrenutim na Windows OS, macOS i raznim Linux distribucijama.
Saznaj višeKupi odmah server sa preinstaliranim Nextcloud-om već od 1.366,25 RSD/M

Kubernetes

Kubernetes je open-source sistem koji služi za upravljanje aplikacijama u kontejnerima u klasterizovanom okruženju. Platforma je dizajnirana tako da u potpunosti upravlja životnim ciklusom aplikacija i servisa u kontejnerima koristeći metode koje obezbeđuju predvidljivost, skalabilnost i visoku dostupnost servisa. Kao krajnji rezultat ima veoma visoku pouzdanost u radu, a samim tim i visoku dostupnost vaših aplikacija i servisa u okviru platforme.
Saznaj višeKupi odmah server sa preinstaliranim Kubernetes-om već od 1.366,25 RSD/M

OpenVPN

OpenVPN pruža fleksibilna VPN rešenja za kompanije, radi obezbeđivanja sigurnosti i bezbednosti komunikacije. U pitanju je softver otvorenog koda koji koristi sigurnosni protokol zasnovan na SSL i TLS protokolima i omogućava 256-bitnu enkripciju podataka, koji služi za uspostavljanje VPN konekcije.
Saznaj višeKupi odmah server sa preinstaliranim OpenVPN-om već od 1.366,25 RSD/M