ISPmanager

Home » Servisi » Cloud Ready » ISPmanager

ISPmanager je komercijalni user-friendly web panel koji je po funkcionalnosti veoma sličan dobro poznatom cPanel-u. Popularan je u Rusiji, a mCloud ga donosi u Srbiju. Veoma je jednostavan za korišćenje i svaka operacija se može završiti u nekoliko klikova. Lagani korisnički interfejs prednjači u kategoriji web-hosting panela, pošto se svaka radnja izvršava za svega nekoliko sekundi.

Prednosti ISP manager panela

Postoje dve verzije licence, Lite i Business – mi smo vam pripremili server sa preinstaliranom ISPmanager Lite verzijom licence.

ISPmanager Lite licenca je idealna za VPS korisnika sa jednim ili više sajtova. Glavna prednost ISP Manager Lite verzije je u tome da je jako mali potrošač resursa (i u odnosu na cPanel) jer zahteva samo 1 procesorsko jezgro, minimum 768 MB RAM-a i 10 GB prostora na hard disku. Takođe, ISP Lite je više orijentisan za potrebe korisnika u smislu održavanja jednog ili više sajtova (neograničen broj), dok je Business verzija (koju na zahtev možemo instalirati) prikladnije rešenje za hosting kompanije jer omogućava rad sa jednog mesta za više servera uz dodeljivanje uloga serverima (web server, baza podataka, mail server itd.), mogućnost dodavanja CloudLinux modula, reseller opcije i genralno je više bazirana na organizaciju/administraciju korisnika i njihovih uloga na serveru.

ISPmanager Lite dolazi sa bogatim i naprednim podešavanjima za održavanje websajtova, organizaciju korisnika i njihovih domena, emailova, baza podataka itd. Podržava neograničen broj korisnika i domena.

 

Panel stiže sa mnoštvom raznih integracija, kao što su Website builder, Let’s Encrypt, antivirusi i drugo. Moguće je napraviti i sopstvene plugine za ovaj kontrolni panel, po uputstvima, koristeći javni, dobro organizovan API.

Podešavanja web servera kroz ISP Manager

Web server je pokriven pluginima svih vrsta (Apache), a Nginx je takođe potkovan mnoštvom podešavanja/plugina. Podržava starije i novije verzije PHP-a, počev od 5.1 pa sve do 7.3. Veoma lagan panel koji radi bukvalno čitav posao za vas. LAMP/LEMP server je već podešen u sklopu samog panela, tako da je potrebno samo da napravite svoj domen, koji automatski pravi direktorijum i konfiguracione fajlove odakle će se očitavati vaša stranica. Ostaje samo da uploadujete sadržaj sajta na server i on će odmah biti spreman za posete.

Odlična opcija kod ISP Managera je što u nekoliko klikova možete podići sopstveni WordPress sajt, ili bilo koji drugi CMS koji dolazi u sklopu panela. Bilo da je Forum ili da je WordPress sajt, sve se završava brzo i lako.

MySQL server dolazi preinstaliran sa najnovijom verzijom svog paketa, a upload baza je izuzetno lak kroz korisnički interfejs. ISP Manager je kontrolni panel koji podržava i potpunu customizaciju sadržaja, šta će se prikazivati korisniku. Podržava i menjanje izgleda teme.

Mail server podešavanja

Mail servis u ISP Manageru se koristi preko Dovecot-a i Exim SMTP servera. Pomoću ova 2 softvera možete sami da:

  • Kreirate mail domene;
  • Konfigurišete mail domene;
  • Brišete mail domene i
  • Vidite i podešavate mailboxove, redirekcije i da šaljete grupne mailove.

Svi mail domeni koji se nalaze u ISP Manageru su virtuelni i ne zauzimaju mesto da disku. Mailovi se čuvaju u posebnom Maildir folderu, a isporuka i veličina mailboxa je regulisana kroz Dovecot.

Mailboxovi su organizovani tako da koriste i IMAP I POP3 protokol. Veličina mailboxa predstavlja dozvoljenu veličinu na hard-disku koja će biti dodeljena korisniku specijalno za mailbox. Kroz ISP Manager je takođe moguće i konfigurisati zaštitu od SPAM-a, white i black-liste, ClamAV antivirus, kao i sortiranje mailova.

Sistem upravljanja bazama podataka

ISPmanager pruža sve što vam može biti potrbno za organizaciju baza podataka. Kroz ovaj odeljak kontrolnog panela možete da:

  • Pravite i brišete baze podataka;
  • Kreirate i brišete MySQL i PostGRE korisnike;
  • Podesite udaljeni pristup za određenu bazu;
  • Preuzimate baze i da ih “dumpujete”;
  • Dodate alternativne verzije MySQL servera.

U ISP Manager kontrolnom panelu baze podataka mogu biti keširane, kako bi se smanjila potrošnja resursa virtuelnog servera. Pomoću dodatnih verzija MySQL servera, možete da pokrenete i starije aplikacije, samim tim i da ih optimizujete za novije verzije, koje tek dolaze.

Zaključak

ISP Manager je idealno komercijalno rešenje koje vam pruža mnoštvo opcija koje su gotovo identične sa drugim komercijalnim rešenjima, poput cPanela, a značajno je povoljniji (licenca od 800 dinara sa PDV-om je uračunata u cenu servera). Dobijate istu, pa čak i bolju opciju (u vidu resursa), za organizaciju / hostovanje Web sadržaja.

Server možete zakupiti sa instaliranim ISPmanagerom na Ubuntu ili CentOS (birate opciju prilikom porudžbine) operativnom sistemu. Panel je u potpunosti optimizovan za hostovanje Web sadržaja na VPS-u. Veoma lak za korišćenje, prilagođen potrebama korisnika, svaka operacija urađena za nekoliko trenutaka su samo neke od mnogih vrlina koje ima ovaj kontrolni panel. Takođe, u svakom trenutku rada na panelu možete dobiti pomoć kroz “hints” opciju, koja se automatski aktivira posle par sekundi neaktivnosti, te stoga ne možete pogrešiti. Na oficijalnom sajtu ISP Managera su dostupni i tutorijali za korišćenje, tako da budete sigurni u svoje odluke šta tačno radite na server.

Kupi odmahserver sa ISP Manager Lite licencom već od 2.166,25 RSD/Mesečno