Virtualmin

Home » Servisi » Cloud Ready » Virtualmin

Virtualmin je dodatak Webminu koji služi za lakše upravljanje web serverom. Isto kao i Webmin, nudi veliki broj alata koji olakšavaju posao web hosting provajderima, developerima, dizajnerima, ali i krajnjim korisnicima.

Lagan grafički interfejs nudi jednostavno upravljanje i pregled svih sistema/domena/opcija, ali nudi i mogućnost upravljanja celim sistemom preko komandne linije/terminala.

Funkcionalnosti

Virtuelni serveri

Brzo i jednostavno dodavanje korisnickih naloga/sajtova (virtuelnih servera), sa kojima se dalje jednostavno upravlja, menjaju podešavanja, IP adrese, klonira virtualni server, upravlja DNS zapisima, podešava SSL, menja verzija PHP-a…i mnoge druge funkcionalnosti, koje mogu biti korisne.

Upravljanje bazama

Kroz Virtualmin je moguće jednostavno upravljanje bazama korisnika – kreiranje, import/export, phpmyadmin, phppgadmin, instaliranje skripti, i dosta drugih opcija, koje mogu olakšati posao korisnicima.

E-mail

Virtualmin nudi lako upravljanje e-mail servisima – kreiranje mail naloga, upravljanje istima, podešavanje forwardera, SPAM filteri i podešavanja koja su neophodna za bezbedno funkcionisanje svakog korisnika, kao i par web aplikacija za korišćenje mailova (Usermin, Roundcube, Squirrelmail)

Reseller nalozi

Kroz Virtualmin je lako kreirati resller naloge, dodeliti korisnicima odgovarajuće privilegije za kreiranje novih paketa, upravljanje bazama i mailovima, pregledanje logova, instaliranje aplikacija i drugo. Takođe, nudi mogućnost kreiranja ACL lista, za lakse kreiranje reseller naloga sa svim funkcionalnostima koje želite da korisnik ima.

Sigurnost

Kako je bezbednost servera i podetaka na istim veoma bitan faktor, Virtualmin se i ovim segmentom ozbiljno bavio. Postoji veliki broj alata za bezbednost, kako samih servera, tako i podataka klijenata. Instalacija je laka i moguća kroz grafički interfejs, te je i ažuriranje, samog sistema i instaliranih aplikacija takođe jednostavno. Virtualmin nudi i mogućnost korišćenja Webminove dvostruke zaštite prilikom logovanja, logovanje sa sertifikatima, i mnogo drugih sigurnosnih opcija.

Upozorenja, grafici i logovi

Kroz Virtualmin imate pristup i pretragu sistemskih i web server logova, napredni monitoring i e-mail/SMS slanje statusa i upozorenja, da li kao redovni izveštaji ili kod bilo kakvih problema, bilo oko pokrenutih servisa ili mreže.

Bekap i cloud integracija

Bekapi su jedna od najbitnijih funkcionalnosti i must have za svakog ko se bavi hostingom i sajtovima. Virtualmin je i ovde omogućio dosta funkcionalnosti, od samih kreiranja redovnih bekapa podataka korisnika, baza i mailova, ali ide i korak dalje – cloud integracija. Svoje bekape mozete lagano izmigrirati na drugi Virtuelmin server, ali i prebaciti na Dropbox, Google Drive, Amazon S3 i RackSpace Cloud.

Zaključak

Virtualmin je ozbiljni rešenje koje nudi laku, ali detaljnu i sveobuhvatnu kontrolu nad svim servisima i aspektima kontrole i korišćenja web servera.

Kupi odmahserver sa preinstaliranim Virtualmin panelom već od 1.366,25 RSD/M