Infrastruktura

Home » Tehnologija » Infrastruktura

mCloud infrastruktura je dizajnirana sa akcentom na kvalitetu, od strane najiskusnijih inženjera, sa preko 15 godina iskustva u izgradnji i održavanju kompleksnih mreža i servera. Koristimo samo opremu i rešenja koja su pokazala potrebne nivoe performansi i pouzdanosti koja su neophodna za visoku dostupnost sistema i dolazi iz najuglednijih svetskih proizvođača. Zahvaljujući pažljivo izgrađenom infrastrukturom, u mogućnosti smo da ponudimo najviše nivoe dostupnosti, osiguravajući zadovoljstvo naših klijenata.

Strateški smo rasporedili opremu u tri data centra u Beogradu, koja su međusobno povezana optičkim linkovima brzine 2×10 Gbps. Svi data centri su opremljeni naprednim sistemima za neprekidno napajanje, klimatizaciju i protivpožarnu zaštitu, a ispunjavaju i visoke, Tier 3 zahteve za obezbeđenjem. CDN usluge možemo pružati po celom svetu preko konfederacijske mreže čiji smo član. Anycast DNS usluga se sastoji od 14 DNS servera razmeštenih po svetu zarad redundanse i otpornosti na opterećenja.

Svi data centri imaju N+1 redundantno napajanje, sisteme hlađenja i protivpožarni alarm i nalaze se pod 24×7 monitoringom, uključujući i fizičko obezbeđenje i antiterorističke mere odbrane. Kapaciteti Internet linkova su 21Gbps uz konekciju na domaću tačku za razmenu Internet saobraćaja – Serbian Open Exchange, čime obezbeđujemo najjaču infrastrukturu namenjenu isključivo pružanju najkvalitetnijih hosting usluga.