Počela registracija .dev domena

1 марта, 2019
Jelena Opačić

Hello, .dev!

Napokon, domen i za vas – programere, dizajnere, pisce i arhitekte. Od sada možete da registrujete svoje ime domena najvišeg nivoa sa ekstenzijom .dev i da prikažete vaše projekte.

Domen .dev je domen najvišeg nivoa (top-level domain) kojim upravlja Google. Period eksluzivne registracije je počeo 19. februara 2019. godine, a od 28. februara je u slobodnoj prodaji. Naravno, kao i kod svakog novog gTLD domena postoje premium domeni (uglavnom popularni termini na engleskom) čija cena je značajno veća od prikazane na našem sajtu i za koje registri traže posebnu doplatu. Ali ne brinite, ako domen koji vi želite spada u tu kategoriju, neće biti automatski registrovan i vama naplaćen, već ćemo vas naknadno kontaktirati i obavestiti o uslovima registracije.

Neki od.dev domena koji su već registrovani i u upotrebi su nodejs.dev, github.dev, slack.dev, stripe.dev, mDay.dev 🙂 …itd.

Koji .DEV domen da registrujem?

Da li je slobodan za registraciju?

Zašto registrovati .dev?

Odmah na prvi pogled, domen .DEV korisnicima interneta govori ko ste i šta radite. Na globalnom nivou postoji više od 1,3 miliona tehnoloških startupova i 18,2 miliona programera. Domen .DEV je sa oduševljenjem prihvaćen od strane startup-ova, tehnoloških kompanija, programera i entuzijasta. Ukoliko spadate u ovu grupu, registracijom .dev domena vaš brend karakterišete kao lidera u tehnologiji i inovacijama.

Ime domena .DEV je kratko, profesionalno i pamtljivo, a ujedno vam pomaže da poboljšate rang na pretraživačima pomoću ključne reči koja je u URL-u. Nema sumnje da će neko ko pretražuje online sadržaj i usluge na temu development-a verovatno kliknuti na link koji u samom nazivu ima .DEV ključnu reč.

1 komentar. Ostavi novi

Korisnicima u Srbiji to ne govori ama baš ništa. Pre će misliti da je to skraćenica od devizno ili tome slično 🙂

Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.