Gde je sada i kuda ide video marketing?

август 28, 2018
Ivan Minić

Kompanija Cisco kaže da će do 2021. više od 80% svog Internet saobraćaja činiti video. Video je svuda – horizontalni, vertikalni, fullHD ili 4K, uživo ili snimljen. Visoko ili nisko budžetni. Sve to neminovno vodi i ka upotrebi ovog trenda u poslovne svrhe. Prosto – za neke stvari je video idealan način konzumacije informacija.

Sve je više uređaja koji svakome od nas omogućavaju da budemo kreatori video sadržaja, i sve je više mesta na kojima svoje kreacije možemo da plasiramo potencijalnoj publici. Statistike kažu da većina malih biznisa video sadržaj stvara korišćenjem internih resursa – čak 54%, dok je kod velikih to svega 24%.

Kompanije koje objavljuju najviše video sadržaja su iz oblasti visokih tehnologija ali i iz oblasti profesionalnih usluga. Većina ovih video materijala je kraća od 120 sekundi. Duga forma (preko 20 minuta) je takođe prisutna redovno, ali ne toliko učestalo.

Prema istraživanju Forbsa, 90% kupaca kažu da im je video pomogao da donesu odluku prilikom kupovine, a 64% kažu da ih je video motivisao da kupe nešto što nisu ciljano planirali.

U SAD procenat kompanija koje koriste video na landing stranicama je porastao sa 49% na 60% u prethodnih godinu dana. Zašto? Video povećava koverzije i do čak 80%.

Istovremeno, procenat kompanija koje koriste video u email marketingu porastao je sa 36% na 46%.

Najčešći video formati koji se proizvode su snimci proizvoda, demoi upotrebe proizvoda, uputstva za upotrebu i explanieri, a kanali za distribuciju su najčešće društvene mreže. Kompanije često snimaju i realna iskustva korisnika, a deo njih je pronašao upotrebu i za formu live video izveštaja kao i formu webinara.

Da li ste znali da u proseku čak 46% korisnika ostane do kraja uz video koji gleda? Ovo varira od dužine videa – što je duži, procenat je manji.

Iako korisnici mobilnih telefona prednjače kada je konzumacija video sadržaja u pitanju, kada je gledanje video materijala vezanih za posao, desktop računari su još uvek vodeći sa 89%, dok sa telefona i tableta generiše svega 11% pregleda ovakvih sadržaja. Kada su video sadržaji u pitanju doba nedelje i dana kada se najviše konzumiraju je utorak od 10 ujutru do 1 popodne.

Za kraj – ne zaboravite da čak 85% svih video pregleda na Facebook-u se konzumira bez zvuka. Ako je vaša publika tamo, nađite način da se prilagodite ovome 😉

Bez komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

mCloud mailing lista
Da li želiš da se prijaviš na mCloud mailing listu i svake nedelje dobijaš informacije o našim tekstovima na blogu i novostima iz mCloud-a?
Nemoj više prikazivati