hey email

HEY, baš dobar email!

20 августа, 2020

Krajem juna kompanija Basecamp je izbacila novi email servis pod nazivom Hey koji je izazvao veliko interesovanje korisnika širom sveta, pa i u Srbiji.

O čemu je zapravo reč?

Radi se o email servisu koji, za razliku od već standardnih servisa poput Gmail-a, nudi potpuno nov doživljaj i način na koji upravljamo našim mailovima.

Od toga na koji način organizujete dolaznu poštu, kako i kada čitate vaše mailove, do korisnih opcija koje vam nude mogućnost da odložite odgovor na pristiglu poštu, ili jednostavno podesite da neželjena pošta nikada ni ne stigne do vašeg inbox-a.

preview-imbox

Kada smo već kod inbox-a, Hey je ovaj već standardni pojam za poštansko sanduče preimenovao u IMBOX, što implicira da je to mesto isključivo za vaše važne (important) mailove.

Prateći trend opšte ushićenosti ovim servisom, nismo mogli da odolimo a da i mi ne zavirimo unutra i vidimo šta je to što je oduševilo mnoge u vezi njim.

Ukratko predstavljamo nekoliko najinteresantnijih funkcionalnosti koje bismo izdvojili:

  1. Puna kontrola nad dolaznim mailovima. Kada vam stigne prvi email od nekoga, Hey će vas pitati na koji način želite da ubuduće tretirate te mailove. Ukoliko ne želite da ih primate, one nikada neće ni stići do vašeg imbox-a niti ćete ih bilo gde videti. One će biti tretirane kao da vam nikada nisu ni poslate.
  2. Pretraga pristiglih fajlova je odlično organizovana. Kada vam stigne neki fajl kao attachment, Hey ga smešta u posebnu biblioteku priloga, gde ćete ga brže i lakše pronaći kada vam zatreba. Nema više pretrage svih mailova da biste došli do nekog priloga, već ga jednostavno potražite u njegovoj biblioteci.
  3. Možete podesiti odloženo odgovaranje na pristigle mailove. Stigao vam je važan email, ali ne možete odmah da odgovorite na njega. Nije problem – samo kliknite na dugme Reply later i taj email će biti smešten na posebno mesto pri dnu ekrana u aplikaciji. Ukoliko je bilo više takvih mailova, Hey će ih složiti jedan ispod drugog, tako da vam svaki bude pregledan i na vidnom mestu. Kada odlučite da odgovorite, jednostavno otvorite željeni email i odgovorite. Povrh toga, svi takvi mailovi će u trenutku odgovaranja na njih sve vreme biti u fokusu, a drugi mailovi koji pristižu neće biti vidljivi, da vas to ne bi ometalo prilikom pisanja odgovora.
  4. Mailove možete odložiti da ih pročitate kasnije. Nešto slično Youtube opciji Watch later, ovde možete podesiti da neke manje važne mailove privremeno sklonite iz vidokruga, da biste ih pogledali kada budete imali više vremena za njih.
  5. Blokiranje tracker-a pošiljaoca. Svi znamo da neke kompanije prate kada otvorite mail koje su vam poslale. Neke čak prate i lokaciju sa koje je otvoren. Hey je tome stao na put tako što blokira tracker-e i na taj način štiti vašu privatnost.
  6. Čitanje više mailova u nizu. Tradicionalni email servisi nam nude opciju otvaranja i čitanja samo jednog maila u nizu. Da biste pročitali drugi email morate prvo da ga otvorite, ali tada će se prvi email skloniti iz prvog plana i neće biti odmah vidljiv. Hey omogućava da čitate više mailova u nizu. Dovoljno je da ih otvorite i samo skrolujete kroz njih, kao recimo kroz feed neke društvene mreže.
  7. Slanje velikih fajlova direktno iz aplikacije. Nema više potrebe da koristite Dropbox ili Wetransfer. Ako šaljete veliki fajl, Hey će ga jednostavno spakovati u poseban direktorijum, a primaocu će automatski biti poslat link pomoću kojeg će moći da preuzme fajl.

preview-files

Pored navedenih funkcionalnosti Hay ima da ponudi još mnogo toga, pa preporučujemo da otvorite nalog na hey.com i potpuno besplatno isprobate servis tokom 14 dana.

Nažalost, email servis sa ovako bogatim funkcionalnostima ne dolazi u besplatnoj verziji. Nakon probnog perioda ponudiće vam opciju da nastavite korišćenje po komercijalnim uslovima. U suprotnom nećete moći više da ga koristite.

Predlažemo da svakako iskoristite probni period i proverite šta sve može da vam ponudi. Možda na kraju ipak odlučite da je to pravi email servis za vas.

Slični postovi:

Bez komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.