managed hosting

Managed hosting za miran san vlasnika sajtova

29 априла, 2014
Vladimir Cerić

Ako ste vlasnik posećene Web lokacije, problemi kao što su usporenje u radu ili nedostupnost sajta mogu za vas značiti i solidnu količinu izgubljenog novca. Da biste takve situacije sveli na minimum, potrebno je da pronađete hosting provajdera koji vam može pružiti adekvatnu podršku.

Niko ne voli da u browser-u umesto naslovne strane omiljenog sajta ugleda poruku „404 Not Found“. Ipak, postoje ljudi kojima ta poruka život pretvara u pravu noćnu moru. Pogađate, to su vlasnici tih sajtova. Svaki sekund u kojem je njihov sajt nedostupan predstavlja na stotine ili hiljade propuštenih poseta, i samim tim i proporcionalno smanjenje prihoda.

Iako većina sajtova sa velikom posećenošću ima sopstveno IT odeljenje, za održavanje servera i sistema na kojem je smešten sajt je zadužen hosting provajder. Ako znamo da je svaki minut važan, jasno je da ta služba podrške mora da radi 24 sata dnevno, 365 dana, i mora da bude spremna da u svakom trenutku interveniše i reši sve probleme, koji najčešće nisu ni jednostavni ni laki za rešavanje.

Hosting provajder mora biti i vaš partner

Pored održavanja kompletnog sistema, koji se nekada sastoji od nekoliko desetina servera i druge opreme, i administracije svih aktivnih servisa, managed hosting podrazumeva i pružanje usluga konsaltinga u domenu optimizacije platforme koju Web sajt koristi kako bi se obezbedio njegov brži i sigurniji rad, kao i u domenu unapređenja nivoa sigurnosti.

Ključna osobina kod managed hosting ponude je nepostojanje single point of failure, što omogućava garantovanu dostupnost od 99,9%, kao presudan parametar za najzahtevnije klijente. Kvalitet, pouzdanost i cena, kao i strogi SLA ugovori u kojima su definisani i penali za vreme tokom kojeg su sajtovi nedostupni, su aduti kojima se hosting provajderi bore za klijente. Veoma važna je i lokalna tehnička podrška, dostupna 24×7, na lokalnom jeziku. Jer miran san vlasnicima ovih sajtova može da obezbedi samo saznanje da se neko drugi stalno brine o tome da je njihov sajt uvek dostupan svima.

Bez komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *