Kako da vašem WordPress WYSIWYG editoru vratite Justify i Underline?

18 априла, 2017
Ivan Minić

Ako poštujete dobre prakse, uradili ste redovni update WordPress-a čim se nova verzija pojavila. Od verzije 4.7, postoje određene promene u implementaciji TinyMCE editora koji je zadužen za to da sve postove i stranice koje pravite, možete praviti kroz WYSIWYG interfejs. Te promene su to da su ukinuti dugmići za Justify i Underline.

Ovi dugmići su bili u „sakrivenom“ drugom redu, koji ste mogli aktivirati samo ako želite „napredne“ opcije ovog editora. Sada ih nema ni tamo.

Endrju Oz koji u kompaniji Automattic radi upravo na implementaciji ovog rich editora, kao razloge za ovu odluku naveo je „usability problem koji underline proizvodi jer korisnici mogu pomisliti da je u pitanju link“ dok za justify kaže „da je odlučeno da se ukloni iz razloga što različiti browseri različito tretiraju ovu CSS definiciju, i to može izazvati problem kod korisnika“

Razlozi zvuče prilično neubedljivo, a određeni broj korisnika već neko vreme negoduje zbog ove situacije.

Ukoliko imate isti problem, najjednostavnije rešenje je da instalirate besplatni Re-Add Text Underline and Justify Plugin, aktivirate ga, i zatim kroz Settings > Writing tab – Editor style izaberete Re-add underline & justify options i snimite promene.

1 komentar. Ostavi novi

Velika promena, ne vidim „korisnici misle da je link“ kao adekvatan razlog. Ako nije link nije ni na ciju stetu. Realno, ljudi su navikli na jedan editor i glupi su nedostaci.

Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.