Digitalni CFO

15 маја, 2017
Jelena Opačić

U hotelu Izvor u Aranđelovcu,  4. i 5. maja 2017. godine, uspešno je održana 6. CFO Konferencija finansijskih direktora.

CFO konferencija je forum koji već pet godina okuplja vrhunske finansijske rukovodioce, pružaoce finansijskih usluga iz Srbije i sveta, kao i predstavnike regulatornog i vladinog sektora. Aktuelne i najvažnije teme kao i novi trendovi u finansijama su i ove godine bila pitanja o kojima se razgovaralo, sve pod sloganom “Industrijska revolucija u oblasti finansija”. 6. CFO konferencija je organizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija Republike Srbije, a članovi Udruženja finansijskih direktora Srbije su bili zaduženi za kreiranje kompletnog programskog dela konferencije, uključujuci izbor tema i panelista.

A zašto mi pišemo o ovoj konferenciji i što bi vas ova tema uopšte interesovala?

Osim što je Mainstream bio jedan od sponzora, a naš kolega CFO Aleksandar Nedeljković učesnik na panelu „Digitalni CFO“, zanimljivo je da su teme u velikoj meri izlazile iz okvira uobičajenih finansijskih trendova. Bilo je reči o direktnom marketingu da li su to troškovi ili ulaganja, kako se meri ROI u marketingustrategijama i inovacijama u digitalnoj eri, da li je i zašto finansijski rukovodilac danas inicijator pozitivnih promena, šta se očekuje od digitalnog odnosno virtuelnog finansijskog direktora, kao i o mnogim drugim digitalnim temama.

„Meni je bilo veoma zanimljivo što smo imali priliku da razmenimo sadašnja iskustva i iznesemo naše viđenje o budućim izazovima sa kojima će se CFO-ovi susretati usled razvoja savremenih tehnologija i koncepata (cloud, IoT, AI, predictive analytics, big data, as-a-service modela, sharing economy modela,  cybersecurity, accounting process automation, itd).  Nadam se da je ovaj panel bar malo doprineo u širenju ideja vezano za ulogu i značaj CFO-ovova u procesu digitalne transformacije“ – rekao je Aleksandar Nedeljković.

Šta vi mislite, da li je CFO zapravo novi Chief Future Officer? 🙂

1 komentar. Ostavi novi

Trebalo bi posetiti svakako. Iskustvu moze samo doprineti.

Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.