kako odabrati hosting

Kako odabrati hosting koji odgovara vašim potrebama?

9 априла, 2014
Vladimir Cerić

U vreme kada je kompletno poslovanje kompanija bazirano na računarima i Internetu, svaki prekid u radu IT infrastrukture može značiti velike gubitke. Zato treba mudro odabrati pravi tip hostinga, koji odgovara poslovnim potrebama. Ali, da li znate kako odabrati hosting koji odgovara vašim potrebama?

Zakasnela e-mail poruka, nedostupan Web sajt u trenutku kada kupac pokušava da nađe vaše kontakte, sve su to realne situacije o kojima većina ne voli da razmišlja i koje često dovode do gubitaka. Ako e-commerce predstavlja važan deo vašeg poslovanja stvari se dodatno komplikuju, jer svaki minut u kojem je vaš Web sajt nedostupan znači čist gubitak.

Ako vam zahtevi nisu preveliki, nemate previše zaposlenih i koristite sasvim uobičajen Web sajt, upotreba deljenog (shared) hostinga, koji na mesečnom nivou košta manje od jednog poslovnog ručka, može predstavljati adekvatno, ali ipak prelazno rešenje. Ako vam biznis stalno raste vrlo brzo ćete se suočiti sa sve dužim periodima u kojima je pristup vašim IT resursima otežan ili nemoguć.

Cloud hosting kao rešenje (skoro) svih problema

U slučaju da nemate zaposlenog sa potrebnim tehničkim znanjima, sledeći korak može biti zakup managed servera, gde će provajder biti zadužen za njihovo funkcionisanje. Ovim ste (privremeno) rešili problem kapaciteta, kao i održavanja, ali ako ste ambiciozni i želite da Web tehnologije postanu sastavni deo vašeg poslovanja morate gledati dalje.

Otkazi hardvera, nedostupnost tehničke podrške, nagli skokovi posete Web sajtu… predstavljaju sledeći nivo izazova. Jedan od načina da se oni prevaziđu je korišćenje cloud hosting usluga. Kod ovakvog sistema namenski softver u slučaju da dođe do otkaza nekog od servera automatski prebacuje opterećenje na neki od preostalih aktivnih servera, pa praktično nema prekida u radu.

Bolja kontrola troškova

Cloud hosting donosi i bolju kontrolu troškova. mCloud nudi konfigurator u kojem birate servise koji su vam potrebni i dodeljujete im odgovarajuće resurse. Automatski se menja i iznos koji plaćate, pa ćete sa mCloud-om plaćati tačno koliko potrošite.

Kroz ovaj konfigurator možete aktivirati i neke od dodatnih aplikacija, kao što su WordPress i Joomla CMS sistemi za Web sajtove ili Magento e-commerce rešenje. Kako vaše poslovanje i zahtevi budu rasli, tako ćete moći da uz samo par klikova dokupite sve resurse koji su vam potrebni, a cloud hosting platforma sa garantovanom pouzdanošću od 99,99% će vas osloboditi razmišljanja o tome da li serveri funkcionišu. Vaše je samo da se skoncentrišete na posao i „zasučete rukave“.

Bez komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.