imunify360

Imunify360 – vrhunska zaštita vašeg sajta

Kako sajber pretnje postaju sve više naša svakodnevica, povećava se i potreba za naprednim bezbednosnim rešenjem za servere. DoS napadi, malware, phishing, samo su neke od opasnosti sa kojima se gotovo svakodnevno susrećemo. Od sada ih uspešno možete držati pod kontrolom pomoću bezbednosnog rešenja sledeće generacije. U pitanju je Imunify360, napredno bezbednosno rešenje za web servere.

Njegova AI tehnologija učenja prikuplja podatke iz celog sveta kako bi pružila najbolju zaštitu od sajber napada svih vrsta. Imunify360 je dizajniran posebno za Linux servere i podržava CentOS, RHEL i CloudLinux. Takođe nudi podršku za cPanel i Plesk kontrolne panele.

U pitanju je vrlo napredan proizvod koji se u mnogome razlikuje od sličnih proizvoda na tržištu. Kreiran od strane CloudLinux-a kao dodatak njihovim bezbednosnim funkcijama, Imunify360 je proizvod koji je prilično lak za korišćenje. Sva podešavanja su organizovana u centralizovanu kontrolnu tablu za upravljanje incidentima.

Po čemu je Imunify360 drugačiji

U pitanju je sistem koji proaktivno radi na sprečavanju sajber napada u realnom vremenu. Koristi naprednu AI tehnologiju za zaštitu od različitih bezbednosnih pretnji i automatski obezbeđuje vaš kernel i starije verzije PHP-a. Takođe štiti web aplikacije, sprečavajući ubrizgavanje zlonamernog koda i defacement napade.

Osnovne funkcionalnosti

Napredni firewall

Imunify360 firewall sposoban je da zaštiti servere od brute force napada, DDoS napada i skeniranja portova. Integriše mod_security web application firewall kako bi poboljšao svoje mogućnosti. Takođe koristi napredni Captcha sistem koji je integrisan u samu aplikaciju.

IDS/IPS

Imunify360 ima IDS/IPS (Intrusion Detection System/Intrusion Protection System) koji uključuje sveobuhvatnu kolekciju polisa pomoću kojih brzo blokira sve poznate napade. Sve što je ima sličnosti sa nekim poznatim exploit-om, biće zaustavljeno u startu. IDS skenira logove, blokira zlonamerne IP adrese i još mnogo toga.

Otkrivanje zlonamernog koda (malware)

Kao što je već poznato, malware predstavlja najveću potencijalnu opasnost za web servere.To znači da su velike šanse da se taj problem javi i na vašem serveru. Imunify360 opcija skeniranja zlonamernog koda automatski skenira sve fajl-sisteme u potrazi za bilo čim što je zaraženo malverom, a sve zaražene fajlove odmah smešta u karantin.

Sandboxing

Imunify360 koristi veštačku inteligenciju da bi naučio šta je, a šta nije dobro za vaše web aplikacije, a ujedno može i da kreira bezbednosne sandbox-ove oko vaših aplikacija. Sandboxing je neka vrsta mini virtuelnog servera koji omogućava testiranje softvera i aplikacija bez negativnog uticaja na ostatak servera. Sada i sami možete imati ove korisne funkcije, a da ne morate da plaćate velike sume novca da bi drugi to uradili umesto vas.

Patch Management

Kao što znamo ažuriranje softvera je izuzetno važno za sajber bezbednost. Ipak, u stvarnosti često ne ažuriramo redovno baš svaki softver, pogotovo ne onaj koji potencijalno može da izazove problem sa kompatibilnošću.

Sa Imunify360, dobijate tzv Rebootless Secure Kernel (Linux), koje automatski radi zakrpe kernela bez potrebe za ponovnim pokretanjem servera. Provere zakrpa se pokreću svaka 4 sata, tako da uvek imate najnovije zakrpe.

Pored brige o kernelu, tu je i HardenedPHP – komponenta koja krpi PHP, tako da korisnici mogu pokrenuti bilo koju verziju bez ostavljanja rupa koje potencijalno mogu biti zloupotrebljene za napad na server / aplikaciju.

Upravljanje reputacijom

Kada je u pitanju besplatna verzija zaštite, nećete imati mogućnost podešavanja, već samo praćenja logova aktivnosti Imunify360 (tipovi malware-a koje je Imunify360 detektovao / uklonio sa vašeg sajta). U verziji u kojoj se plaća licenca (ukoliko imate svoj VPS) omogućena su i podešavanja.

Imunify360 u cPanel-u

Kako smo već pomenuli, Imunify360 je dostupan na shared hosting paketima preko vašeg cPanel naloga. Ukoliko koristite VPS sa instaliranim WHM/cPanelom, na raspolaganju je besplatna verzija a ako želite da korististe full licencu možete je zakupiti preko nas.

Ulogujte se na vaš cPanel nalog i potražite sekciju pod nazivom Security.

U donjem desnom uglu ćete pronaći ikonicu pod nazivom Imunify360. Kliknite da biste je otvorili.

Kao što smo pomenuli, kroz aplikaciju u cPanel-u nemate mogućnost podešavanja opcija, već samo praćenja onoga što je Imunify360 “uhvatio“ na vašem sajtu. Možete da pratite njegove aktivnosti preko dva osnovna taba Malware Scanner i Proactive Defense.

Za korišćenje svih naprednih funkcionalnosti koje Imunify360 pruža, ako imate VPS možete da zakupite licencu za njegovo korišćenje. Naravno, to samo važi ukoliko ste korisnik nekog od naših VPS hosting paketa, jer ćete uz plaćanje licence imati na raspolaganju sve navedene opcije i pun pristup podešavanjima tih opcija i funkcionalnosti.

Sa druge strane, ukoliko ste na nekom shared hosting paketu, full licenca na vašem hostingu već postoji ali su podešavanja moguća samo na strani administratora, odnosno nama kao vašem hosting provajderu.

Ako ste zainteresovani da iskoristite sve prednosti ovog moćnog softvera za zaštitu web sajta, pozovite nas na + 381 (0)11 4 11 88 55  ili kontaktirajte našu tehničku podršku.

Slični postovi:

Bez komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *