Digitalna solidarnost – besplatan hosting za škole

19 марта, 2020
Jelena Opačić

Podstaknuti projektom kancelarije za IT i eUpravu Vlade Republike Srbije za digitalnu solidarnost, mCloud se uključuje podrškom u pogledu obezbeđivanja profesionalnih veb hosting rešenja bez naknade do 31. avgusta svim školama i obrazovnim institucijama, kako bi organizovale online edukaciju i informisanje učenika. Sva mCloud rešenja su proizvod domaćih stručnjaka uz opremu koja se nalazi na teritoriji Srbije sa lokalnom podrškom. Veb hosting usluge podrazumevaju prostor za smeštanje veb sajtova škola i hostinga za Moodle platformu koja je jedna od najkorišćenijih plaftormi za vođenje nastave i držanje časova preko interneta.

Obezbežujemo nekoliko tipova hostinga: shared hosting za veb sajtove, emailove i manje učionice, kao i virtuelne servere za naprednije Moodle ili slične učionice sa većim brojim učesnika. Usluga podrazumeva samo prostor za hosting, ne i podršku za Moodle i druge aplikacije koje će se hostovati na našim serverima.

Kao i kancelarija za IT i eUpravu Vlade Republike Srbije, verujemo da je solidarnost u ovakvim situacijama ključna i da samo zajedno možemo i moramo da budemo bolje i odgovornije društvo.

 

Bez komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.