Infrastruktura

Home » Tehnologija » Infrastruktura

refmCloud infrastruktura je dizajnirana s naglaskom na kvalitetu, od strane najiskusnijih inženjera, s više od 15 godina iskustva u izgradnji i održavanju kompleksnih mreža i servera. Koristimo samo opremu i rješenja koja su pokazala potrebne razine performansi i pouzdanosti neophodne za visoku dostupnost sustava i dolazi iz najuglednijih svjetskih proizvođača. Zahvaljujući pažljivo izgrađenoj infrastrukturi, u mogućnosti smo ponuditi razine dostupnosti, osiguravajući zadovoljstvo naših klijenata.

Strateški smo rasporedili opremu u tri data centra u Beogradu, koja su međusobno povezana optičkim linkovima brzine 2×10 Gbps. Svi data centri su opremljeni naprednim sustavima za neprekidno napajanje, klimatizaciju i protivpožarnu zaštitu, a ispunjavaju i visoke, Tier 3 zahtjeve za sigurnošću. CDN usluge možemo pružati po cijelom svetu preko konfederacijske mreže čiji smo član. Anycast DNS usluga se sastoji od 14 DNS servera razmještenih po svijetu radi redundanse i otpornosti na opterećenja.

Svi data centri imaju N+1 redundantno napajanje, sustave hlađenja i protivpožarni alarm i nalaze se pod 24×7 monitoringom, uključujući i fizičko osiguranje i antiterorističke mjere odbrane. Kapaciteti internetskih linkova su 21Gbps uz konekciju na domaću točku za razmjenu internetskog prometa – Serbian Open Exchange, čime osiguravamo najjaču infrastrukturu namijenjenu isključivo pružanju najkvalitetnijih hosting usluga.