Tehnologija

Home » Tehnologija

gearU cilju pružanja najviše razine dostupnosti naših usluga za naše klijente, koristimo najsuvremenija rješenja, najnovije i najpouzdanije tehnologije. Pratimo razvoj tehnologija i mogućnosti istih, te svake godine vršimo i odgovarajuća unaprjeđenja na sustavu u cilju dodatnog poboljšanja usluga, kao i proširenja mogućnosti koje korisnik ima na raspolaganju.

Na osnovu bogatog iskustva naših stručnjaka, biramo samo proizvode i partnere za koje smo uvjereni da će osiguraiti najvišu razinu kvalitete koju tražimo, zbog čega je mCloud u potpunosti temeljen na superiornom hardveru i softveru. Naši partneri su neke od najvećih i najuglednijih svjetskih kompanija, hardverskih i softverskih proizvođača: Fujitsu, Cisco, NetApp, HP, Citrix, Microsoft, Red Hat, Oracle i drugi. U kombinaciji ovih top-of-the-class rješenja, u mogućnosti smo ponuditi našim klijentima najkvalitetnije Cloud hosting usluge u Srbiji.

Serveri i mreža: Fujitsu i HP serverski sustavi su opremljeni Intel Xeon procesorima posljednje generacije. Mreža se oslanja na Cisco rješenja dopunjena Cisco Nexus tehnologijom, kao i  HP FlexFabric switch-evima sa podrškom za SDN.

Virtualizacija: Citrix XenServer i KVM hipervizori uz renomiran i veoma napredan  OnApp IaaS orkestrator.

Load balancing i security: Namjenske instance Load Balansera, po korisniku, u okviru platforme.

Storagei: Višestruki NetApp sustavi za skladištenje podataka visokih performansi za NAS i HP 3PAR all-flash redundantnim sustavom za SAN, uz zaštitu podataka korištenjem NetApp SnapMirror i HP tehnologija.

S više monitoringa sustava na različitim geografskim lokacijama, nadgledamo sustav na razini 1 minuta. Razvili smo specijalizirane alate za monitoring cijelog sustava i performansi u realnom vremenu, dizajnirane tako da nas upozore ako postoje i minimalna odstupanja.